Isten Teszt: Az Általános Isten ismertetése és kritikai tesztelése

Utolsó kommentek:

IGe. 2018.12.15. 08:48:46

@Lyle Scott:
A történelemtudomány bizonyítja, hogy hol, melyik Istent melyik nép találta ki magának eredetmítosznak a maga számára. Egyébként meg egy ilyen bizonyítás is elég lenne és például Isten teremtőjét Karakuttyot én teremtettem, én találtam ki. ... már bizonyítva van ... IGe logikus istenérve. Már csak cáfolással próbálkozhatsz, de az meg nem megy. Itt van rá a hely:
istenteszt.blog.hu/2007/10/20/1_millio_forintos_kihivas_ateistaknak_1

Bejegyzés: Tudományos módszertanon átfuttatott "Isten"

Lyle Scott 2018.12.14. 11:55:06

@IGe.: Szia! Bocsi, de módszertant csak arra lehet készíteni, amit ismerünk. Például tudom egy adatbázis felépítését, akkor kidolgozhatok rá egy módszertant, hogy milyen lekérdezéseket futtathatok rajta. De amit nem ismerek, arra módszertan sem készíthető, mert csak saját magadat csapod be! És már megint bebizonyítod, hogy hívő vagy! :) Azt állítod, hogy az emberek alkották az Isteneket (!sic). Na, hát Te meg ebben hiszel, mert bizonyítani azt nem tudod! :)

Bejegyzés: Tudományos módszertanon átfuttatott "Isten"

IGe. 2018.12.13. 12:04:18

A morfogenetikus mező egyik elismert kutatója Rupert SHELDRAKE. Magyar nyelven is megjelent a könyve, melynek címe : Hét kísérlet, amely megváltoztathatja a világot.

Bejegyzés: Tudományos módszertanon átfuttatott "Isten"

IGe. 2018.12.13. 11:46:55

Iván Gábor 2002.03.23 19
forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9058399

részlet a készülő könyvemből, kb 1,5 éve írtam ezt a gondolatsort:

Freud szerint csak egyéni tudattalan van, ami érzékletes hasonlattal élve a lélek szemetes kosara, amiben érdekes múltbeli dolgokat lehet kiturkálni. Ezzel szemben Jung az egyénin túl a kollektív tudattalan elméletét is megalkotta, ami szerinte az egyéni tudat táptalaja, amin felnő és fejlődik.

A kollektív tudattalan ami később a napjainkban is megjelenik, más és hasonló formákban, mint például morfogenetikus mező (összes emberi tudás és tudattalan és még sok más tudás csoportosulása a térben, hasonlattal mint egy központi nagy szuperszámítógép), ami már igen közel áll például egy tudományosan egyszer talán elfogadható istennek tulajdonított tudáshoz. A kollektív tudattalan a mi és elődeink egyéni tudattalanjából épül fel, ami utat mutat és irányít bennünket fejlődésünkben. Ezt látszanak bizonyítani az olyan kísérletek eredményei, hogy két számukra ismeretlen és azonos nehézségű verset kell megtanulni egy csoportnak. Az egyik verset egy külföldi országból hozták és ott már nagyon sokan és régóta ismerik. A másik vers azonos és hasonló nehézséggel és rímeléssel íródott nemrég és csak néhányan ismerik. Állítólag a kísérletek azt bizonyították, hogy a sokak által már ismert verset könnyebben megtanulják az emberek. De jogosan feltételezzük-e, hogy ez csak emberi tudattalanból épül fel. Állatoknál végzett kísérleteknél már kimutattak olyan tanulási, megismerési folyamatokat ahol a valószínű állati telepátián kívül az állati tudattalan is közrejátszott. Ezek eléggé közismert labirintus kísérletek egerekkel. Nagy távolságokra és generációkra is úgy tűnik az egerek hasznosítani tudják a fajtársaiktól szerzett információt. Tehát ha egy egér végigmegy egy labirintuson, az valamilyen formában már ismertebbé válik a többi egér számára és ők már élve ezzel a plusz információval hamarabb járják végig az azonos rajzolatú labirintust, holott nekik is teljesen újnak kellene lennie és az időnek is hasonlóaknak mint a legelső egértársuk esetén. Az ilyen és ehhez hasonló kísérletek más fajoknál is eredménnyel jártak. Van-e és lehet-e kapcsolódás az emberi, az állati, esetleg a növényi kollektív tudattalan között és meddig lehet bővíteni ezt a kört. Ha létezik ez a kibővített kollektív tudattalan, akkor ott rengeteg tudásnak kell léteznie és az ahhoz való kapcsolódás olyasmi lehet mint jelenleg internet segítségével bekapcsolódni egy egyre hatalmasabb információs csatornába. Hogyan jöhet létre ez a kapcsolat, meditációval, imával, vagy más technikákkal, biztosan több út is helyes.

Bejegyzés: Tudományos módszertanon átfuttatott "Isten"

IGe. 2018.12.13. 11:33:58

- R Sheldrake Lyall Wattson „századik majom” kisérlete alapján megalkotaja a morfogenetikus mező elméletét.

Bejegyzés: Tudományos módszertanon átfuttatott "Isten"

TanBá · www.istenteszt.blog.hu 2018.12.12. 19:19:41

"1952-ben a Koshima japán szigeten végeztek kisérletet makákókkal természetes élőhelyükön. Homokos édes burgonyát adtak nekik, amit nem túl nagy örömmel de elfogyasztottak. Egyik makákó rájött, hogy a homokot le lehet mosni, és így minden probléma nélkül élvezhető; az étel. A tudás apránként elterjedt, főleg a fiatalabb egyedek között. Amikor azon egyedek száma, akik megmosták a burgonyát, elért egy kritikus értéket, a tudás sokkal gyorsabban kezdett terjedni, mint az logikusan következett volna, hirtelen szinte az egész makákó törzs rászokott a krumpli mosásra, sőt a szokás ekkor hirtelen megjelent a tengeren túlon Takasakiyamaban is. Ezt a kritikus értéket hívják a Századik majomnak. Kétkedők és éljenzők bőven akadnak!
1920-ban a Harvard egyetemen William McDougall tizenöt évet áldozott az életéből a patkányok megfigyelésére. Nem irigylem, ellenben arra jutott, hogy az első generációja a patkányoknak 200 hibát vétett átlagosan a labirintusból kifelé. Az utolsó generáció már csak 20at. McDougall arra jutott, hogy a megszerzett tudás valahogy tovább örökíthető

Késöbb McDougall elvégezte ezt a kisérletet Ausztráliában, ahol a patkányok első generációja szignifikánsan kevesebb hibát vétettek, mint a régi patkányok első generációja, habár nem votlak leszármazottai az elöbb említett patkánypopulációnak. S a késöbbi generációk is sokkal jobban teljesítettek. Rájött, hogy mégsem a gének örökítik át a szerzett tudást, ám ennél tovább senki sem vizsgálódott.

Az 1920-as angliában egy kék cinege (angol nevén kék csöcs) rájött, hogy az ajtók elé kiszállított tejes üveg tetejét átütve hozzáfér a tejhez. Ez a tudás nem sokára 100 mérfölddel arrébb is megjelent, habár a cinegék nem nagyon repülnek 15 mérföldnél messzebbre. 1947-re ez egy általános viselkedése volt a cinegéknek Angliában, míg ugyanez a felfedezésük megjelent Hollandiában, Dániában és Svédországban is. A német megszállás miatt 8 évre megszünt a tejkiszállítás Hollandiában, s tudni kell, hogy a kék cinegék átlagosan csak 5 évet élnek, ám amikor nyolc év után újra megjelentek a tejes üvegek az ajtók elött, a cinegét ott folytatták ahol abbahagyták."

Bejegyzés: Tudományos módszertanon átfuttatott "Isten"

TanBá · www.istenteszt.blog.hu 2018.12.12. 19:13:18

"Szűkebb értelmezésben anyag az, ami feles spinű részecskékből áll.
Bővebb értelmezésben anyag minden létező, amely energiával rendelkezik."

forrás:
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149407033&t=9190095

Bejegyzés: Anyag definíciói

IGe. 2018.12.11. 13:31:17

@Lyle Scott:
A tudományos módszertan, ahogyan az Isteneket is emberek alkották. Csak éppen Istenből jó sokat és ütköznek egymással, a tudományos módszertan meg egységes.

Mivel két évtizede mi alapítottuk a P-DOX Semmiben Sem Hívők vallást, nem lehetünk hívők. Semmiben sem hiszünk. Tudunk, vagy nem tudunk, vagy bizakodunk, de nem hiszünk. Számunkra a kételkedésnek van csak ereje. A hit butaság és ostobaság.

Bejegyzés: Tudományos módszertanon átfuttatott "Isten"

Lyle Scott 2018.12.09. 12:02:16

Értem! És ki volt az, aki azt a "tudományos" módszertant alkotta? :) Csak nem egy ember? Ez pont olyan, mintha egy számítógép játékban létrehozott "teremtmény" szeretné kitalálni, hogy ki lehet a programozó?! :))) Az emberi tudás sehol sem tart. Mindig és mindig vakvágányon lesz! Az a baj a "tudományos" gondolkodókkal, ha azt látják, hogy bedobunk a "gépbe" hármat és kijön belőle tizenhárom, akkor az a törvényszerűség, hogy a gép tízet hozzáadott. Hozzáadnak például ötöt és a gép kiadja a tizenötös számot. Majd letesztelik még sokszor és mindig tökéletesnek és jónak tűnik a szabály. De itt van a baj és a bökkenő! Nem tudják, hogy igazából nem csak egy paraméter van, hanem sok! Lehet, hogy az egyik paraméter megszorozta az általuk beadott számot, a harmadik meg elosztotta. Amikor feltálálták a gözgépet és megszületett az akkori leggyorsabb szálítóeszköz. De nem értették, hogy miért halnak meg olyan hamar a mozdonyvezetők... Az a gondolkodás, amit Ti is itt csináltok, ezt mutatja. A tudomány is csak hiszi, hogy tudja! Hit és hit, 50-50%! ;) Szóval Ti is csak hívők vagytok! :)

Bejegyzés: Tudományos módszertanon átfuttatott "Isten"

IGe. 2018.12.07. 15:14:10

Két kísértet járja be Európát

2007. április 22. - IGe

Avagy a katolicizmus és a kommunizmus testvéreszmék volnának és Jézus lenne az első híres komcsi? Nagyon sok erre utaló jel van. Sztálin is papnak tanult 21 éves koráig. Nézzük csak a párhuzamokat:

Kiűzetés a paradicsomból = az ősközösség felbomlása

Eredendő bűn = magántulajdon, kizsákmányolás

Megváltás = forradalom

katolikus (egyetemes) = internacionalista

Szentháromság = Marx Engels Lenin

Kommunizmus = Mennyország

Mártírhalált halt szentek = Hősi halált halt forradalmárok

Pápa = Kommunista Párt Főtitkára

Ószövetség Újszövetség = Marx Engels Összes Művei, Lenin Összes Művei

Jézus csodatételei = A dolgozó nép termelési és tudományos eredményei / Gagarin

A pápát csak halálakor váltja fel utódja = A főtitkárt csak halálakor váltja fel utódja

Eretnekek = revizionisták

A Sátán harca Jézussal = osztályharc

Armageddon = Világforradalom

Végítélet = igazságot szolgáltat

Inkvizíció = ÁVH, KGB, STASI

Imagyakorlat = ideológiai továbbképzés

Szentté avatás = Dolgozó Nép Hőse

Gyülekezet = Alapszervezet

Mise = taggyűlés

zsinat = pártkongresszus

Körmenet = május elsejei felvonulás

Ne paráználkodj! = Hagyjuk meg a szexualitást a hanyatló kapitalizmus ópiumának!

A szentföld visszafoglalása, keresztes háborúk = a népek felszabadító harcának támogatása / Afganisztán stb /

Kiközösítés = párttagságtól való megfosztás

Püspök = járási párttitkár

Térítés = agitációs propaganda

Állandó küzdelem a Sátánnal = állandó küzdelem az osztályellenséggel

Adakozás a templomban = párttagsági díj beszedése

Első áldozás = úttörőavatás

10 parancsolat = az úttörők 12 pontja

Kereszt = vörös csillag

Vatikáni Szerződés = Varsói Szerződés
Biblia = A Tőke

Szent sír = Lenin Mauzóleum

Szentfazék = bolsibérenc

Gyónás = önkritikát gyakorol az elvtárs

Teológia = dialektikus és történelmi materializmus

Egyházi Énekek = Internacionálé, Fel vörösök proletárok

Beteljesülő Bibliai jóslatok = A munkásosztály győzelme objektív szükségszerűség

Jó pap holtig tanul = Lenin: tanulni, tanulni, tanulni

A pápa csalhatatlansága = Sztálin elvtárs tudja mi a helyes

Papnevelde = Pártfőiskola

Boldoggá, szentté avatás = a Szovjetunió Hőse Érdemrend adományozása

Misebor = repikonyak

Fülöp francia király brutális leszámolása a Templomos Lovagokkal = Sztálin gyilkosságsorozata a Szovjetunió főtisztjei körében

Bejegyzés: Ateizmus mint tagadásvallás képekben

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.12.07. 09:30:08

@Lyle Scott: Mert ezt hozta ki a tudományos módszertanon való átfuttatás. Ami azt jelenti, ha ezt más is megteszi, neki is ez, vagy nagyon hasonló eredménye jön ki. Ez a tudomány lényege. Bárki megismételhet egy kísérletet. Az a meglepő, hogy én voltam az első, aki ezt elvégezte. ... de nem az utolsó.

Bejegyzés: Tudományos módszertanon átfuttatott "Isten"

Lyle Scott 2018.12.06. 20:37:45

Szia TanNé!
Isten miért lenne gyűjtőfogalom? Miért lenne mítoszlény? Miért kényszerképzet? Mi a kényszer ezzel kapcsolatban?
Üdv. és szép estét!

Bejegyzés: Tudományos módszertanon átfuttatott "Isten"

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.12.06. 13:13:50

@Lyle Scott: Tévedésben vagy és szét sem néztél rendesen itt. Az ateizmus logikailag megbukott, az agyalásaink egyik melléktermékeként. Az ateisták gyakorlatilag csak TAGADÁSVALLÁSOSAK. Tehát a Jahve istenhit és az azzal szembeszegülő ateizmus is emberi butaság. Ezt persze jó régen leírtuk már, csak közben bizonyítva is lett. Tehát már tények.

Bejegyzés: Tudományos módszertanon átfuttatott "Isten"

Lyle Scott 2018.12.06. 09:47:44

Sziasztok! Hú, nagyon régen jártam errefelé! :) Isten létezésének egyik legnagyobb bizonyítéka, hogy itt ez a weboldal! ;) Nem bírtok magatokkal. Mindig ott motoszkál a fejetekben lefekvés előtt, hogy másnap mit is tudnátok még ide írni, amivel újabb, megrendítő erejű csapást lehet mérni az Isten "hívőkre"... :) Ha igaz az állításotok, bármi, amit ide írtatok eddig, holnap simán tudjátok törölni az egész weboldalt - gondolom. :p

Bejegyzés: Tudományos módszertanon átfuttatott "Isten"

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.12.05. 21:56:31

Freud a vallást, amin ő a bibliára alapuló vallásokat értette, kollektív neurózisnak diagnosztizálta. Az istenhívő embert, pedig úgy jellemezte, mint aki képtelen felnőni és büntető és óvó apára van szüksége felnőtt korban is. Freud állításai igazak lehetnek bizonyos esetekben, de semmiképpen nem igazak általánosságban. Freud alkotta meg az egyéni tudattalan fogalmát, Jung pedig a kollektív tudattalanét. Freud szerint csak egyéni tudattalan van, ami érzékletes hasonlattal élve a lélek szemetes kosara, amiben érdekes múltbeli dolgokat lehet kiturkálni, amit az elme igyekszik elfedni. Ezzel szemben Jung az egyénin túl a kollektív tudattalan elméletét is megalkotta, ami szerinte az egyéni tudat táptalaja, amin felnő és fejlődik. Tehát mintha az elődeink és mi is össze lennénk kapcsolva, és információkat tudnánk átadni egymásnak úgy, hogy közben látszólag nincs szokványos kommunikáció, és igazából nem is tudatosul bennünk az információ és a programcsere.

C.G. Jung szerint viszont Isten nem statisztikai igazság, tehát hogy van, vagy nincs egy darab Isten, hanem személytől függő tapasztalat. Aki megtapasztalta létét az hisz benne, aki nem tapasztalta meg az nem hisz. Persze itt is felvetődhet az a logikus kérdés, hogy hányan lehetnek azok, akik úgy hisznek Istenben, hogy saját maguk nem tapasztalták meg, és mégis elhiszik annak a másik embernek az állítását aki szintén nem tapasztalta meg Istent, csak egyszerűen állítja hogy létezik. Pontosan idézném: „Isten nem statisztikai igazság, ezért ugyanakkora ostobaság, ha bizonyítani akarjuk, mint ha le akarjuk tagadni. Ha valaki boldognak érzi magát, sem ezt, sem az ellenkezőjét nem kell neki bebizonyítani. Azt sincs okunk feltételezni, hogy a boldogság, vagy a szomorúság ne lenne megtapasztalható. Isten egy olyan általános tapasztalat, amelyet csak egy bárgyú racionalizmus, vagy egy neki megfelelő teológia tesz homályossá.” Az általános tapasztalat jelző, mindenképpen valótlan állítás Jung részéről, mivel nagyon sokan nem tapasztalták meg Isten érzését, mint például a valószínűleg tényleg teljesen általános más érzéseket, mint a boldogságot, vagy az örömöt. Az a fő gond mind Freud, mind Jung meghatározásaival, hogy Ők Istenen csak, vagy főként a bibliában leírt Istent értették. Pedig az csak egy a rengeteg Isten és Istenkép közül.

Richard Dawkins féle mém, vagy memetika elmélet, amely egyfajta hamis gondolatdivatnak, rossz és rosszul másolt gondolat beidegződésnek állítja be Istent.

Thomas Szász magyar származású amerikai pszichiáter írásrészlete: "Ha te szólsz Istenhez, imádkozol; ha Isten szól hozzád; skizofrén vagy."

Bejegyzés: Tudományos módszertanon átfuttatott "Isten"

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.12.05. 21:54:06

IGe tudományos Isten meghatározása:
Isten = gyűjtőfogalom
1. emberek által teremtett fő mítoszlények
2. egy kényszerképzet

Nagyon sok úgynevezett logikai istenérv van, ami bizonyítani próbált, de mind elbukott.
Anzelm ontológiai istenérve
Descartes ontológiai istenérve
kozmológiai istenérv
Pascal valószínűségi érve
Aquinói Szent Tamás, az „első mozgató”-érv
moralitás-érv
Gödel ontológiai istenérve
William Paley tervezettség-érve (teleológiai istenérve)

Egyedül egy ilyen logikai istenérv bizonyítás van amit eddig nem tudtak cáfolni.

IGe istenérve

"A Magyar Szkeptikus Társaság több mint tizenhat éve nem mer kiállni velem egy ilyen tudományos módszertant betartó vitára. Viszont az "Értelmes Tervezettség" hívőivel szégyenszemre hosszas nyilvános és hivatalos vitát folytatottak."

Nagyon sok hibás és cáfolható logikai istenérv után létrejött egy olyan amit eddig nem tudtak cáfolni, mert bizonyított.

istenteszt.blog.hu/2007/10/20/1_millio_forintos_kihivas_ateistaknak_1

Bejegyzés: Tudományos módszertanon átfuttatott "Isten"

IGe. 2018.11.29. 09:53:43

Sebők szerint Dawkins tudomány iránti rajongása az, ami hiteltelenné teszi későbbi memetikai munkáit, hiszen a tudományra, sőt a vallásokkal szembehelyezkedő materialista vagy ateista hozzáállásra sem lehet másként tekinteni memetikai szempontból, mint pusztán egy másik mém-halmazra.

Bejegyzés: Richard Dawkins az ateisták pápája

TanBá · www.istenteszt.blog.hu 2018.11.27. 09:57:21

lyesmith 2007.10.15 0 1 68

Nem igazán találtam meg az vilagnezet.blog.hu/2007/05/18/altalanos_isten_definicioja_fejlesztett_ ban az "Általános Isten definiciója"-ját. Pusztán a teóriák felsorolását meglehetősen érdekesen tördelve.

De valami mindenképpen kimaradt.

Isten az evolúció terméke. Egy olyan pszihológiai jelenség, amely az ember énképéből, szocializációjából és biztonság iránti vágyából ered. Abból hogy számára érthetetlen jelenségeket is szeretne befolyásolni. Az istenben való hit evolúciós előnye nyilvánvaló ha arra gondolunk, hogy ez a hit magabiztosságot ad bizonytalan szituációkban illetve kitartásra ösztönöz. Mivel segíti a túlélést megerősíti önmagát.

Bejegyzés: Általános Isten meghatározása

TanBá · www.istenteszt.blog.hu 2018.11.22. 10:27:56

Amit nem llet cáfolni, háááát azt nem lehet :-)

Emlékeztető ateistáknak és a Magyar Szkeptikus Társaságnak!

Nagyon sok úgynevezett logikai istenérv van, ami bizonyítani próbált, de mind elbukott.

Anzelm ontológiai istenérve
Descartes ontológiai istenérve
kozmológiai istenérv
Pascal valószínűségi érve
Aquinói Szent Tamás, az „első mozgató”-érv
moralitás-érv
Gödel ontológiai istenérve
William Paley tervezettség-érve (teleológiai istenérve)

Egyedül egy ilyen logikai istenérv bizonyítás van amit eddig nem tudtak cáfolni.

IGe istenérve

"A Magyar Szkeptikus Társaság több mint tizenhat éve nem mer kiállni velem egy ilyen tudományos módszertant betartó vitára. Viszont az "Értelmes Tervezettség" hívőivel szégyenszemre hosszas nyilvános és hivatalos vitát folytatottak."

Nagyon sok hibás és cáfolható logikai istenérv után létrejött egy olyan amit eddig nem tudtak cáfolni, mert bizonyított. Isten = gyűjtőfogalom 1. emberek által teremtett fő mítoszlények 2. egy kényszerképzet // Tehát feltárásra került Isten tudományos meghatározása. Innét már felesleges benne hinni és tagadni is, hiszen létezése tudományos tény.

Bejegyzés: 1 millió forintos kihívás ateistáknak

TanBá · www.istenteszt.blog.hu 2018.11.15. 08:56:49

-Ezt is ki kell majd egészítenem, hogy vallásból áttért egyéneket, akik ateistának/agnosztikusnak vallják már magukat szintén nem pályázhatnak.

- Nem pályázhatnak teológiai iskolát végzettek sem, akárminek is vallják mára már magukat.

Bejegyzés: 1 millió forintos kihívás ateistáknak