Isten Teszt: IGe logikai istenérve és kritikai tesztelése

Isten Teszt

Ateisták jellemző dogmái

2017. február 18. - IGe

Ateizmus definíciója:  Az ateizmus frappáns tudományfilozófia meghatározással nem más mint Rudolf Carnap-i értelemben vett Babig-tagadás.

Magát az ateizmust is a judeo-kaotikusok terjesztették el a mai formájában, mert rájöttek, arra amit ma gerilla marketingnek hívunk. Ha az ellenzők is "Isten"-eznek, az csak jó ... mert REKLÁM. Ezért nem is kell rajta csodálkozni, hogy a nyílvaló valóságot tagadó laposföldesek szintjén vannak.  Hiszen a valóságban sok-sok Isten van. Aton, Hórusz, Mithrász, Dionüszosz, Attis, Krisna, Visnu, Baál, Odin, Wotan, Borvo, Jahve, Marduk, Allah, Ré, Zeusz, Siva, Dyḗus, Ahura Mazdá, Nagy Manitu. ... 

kakukkos_ora2.jpg 

Az ateizmus is hit? Milyen dogmákban hisznek az ateisták? Tudom fura és önellentmondásosnak látszó a kérdés, pedig nem az. A látszólagos önellentmondások feloldhatóak. Ugyanis egy olyan eszmerendszer, aminek logikátlan, vagy következetlen elvei vannak, azt biztosnak jelentik ki és kitartanak mellette bármilyen észérv ellenére, az bizony dogmatikus. Azt is tudom és el is ismerem, hogy az "Ateisták jellemző rögeszméi" cím sokkal jobb lenne, mármint a pszichológiai tudománya szempontjából, de az istenhitek jellemző dogmatikus voltával való párhuzam jelzése miatt még is ez maradt.

Egyébként meg az ateizmus, mint ideológia teljesen felesleges tudományosan. Hiszen a racionalizmus és a scientizmus is kizárja a kitalált "Istenek" valóságosságát és azokat és egyházaikat a valláskritika kellő képen kritizálja és elítéli. A tudományfilozófia, meg kiveszi a logikai alapot alóluk.

dogma-is-bullshit1.jpg

Eddig a következő ateistákra jellemző dogmákat leltem, amit tőlük idézek:

      1. "Isten nem létezik"
      2. "Az ateisták nem hisznek Istenben vagy istenekben. Ennyi."
      3. "Isten egyértelműen kívül fekszik a tudomány hatókörén. Nem lehet sem bizonyítani, sem cáfolni."
      4. "Az ateizmus nem hit, ezért dogmái sincsenek."
      5. "Az agnoszticizmus az ateizmus egyik ága. Gyenge ateizmus"
      6. "Semmiféle Isten nem létezik"
      7. "Isten egy falszifikálhatatlan és teljességgel vizsgálhatatlan dolog"
      8. "vallástalan = ateista"
      9. "Az ateizmus olyan mint a nem-bélyeggyűjtés. Tehát ezért nem lehetnek dogmái"
      10. "Az ateizmus egy vallás? Akkor ennyi erővel az egészség egy betegség!"
      11. "Ha nem hiszel Istenben, nincs más lehetőség, akkor ateista vagy."
      12. " Nincs Isten" .... de azért más bizonyítsa be, hogy van.
      13. "Ateizmus az Istenbe vetett hit hiánya."
      14. "hit : Személyes meggyőződés egy személyről, közösségről, tanról, elvről, vallásról. "
      15. "Mindenki ateistának születik" 

         

    harom_majom_repulovel.jpg

    Elemzések:

    Azaz van-e értelme egy gyűjtőfogalom létezését tagadni?

    1. "Isten nem létezik". Valóság: Sok-sok Isten van.

    2. "Az ateisták nem hisznek Istenben vagy istenekben. Ennyi."; A zen-buddhisták nem hisznek Istenben vagy istenekben. A tao követői nem hisznek Istenben vagy istenekben. A konfucionisták nem hisznek Istenben vagy istenekben. A panteisták nem hisznek Istenben vagy istenekben. A szabadgondolkodók nem hisznek Istenben vagy istenekben. stb és ettől még nem ateisták. Tehát ez nem elégséges ismérv az ateizmusra, mert összekeverhető sok más egyébbel.

    3. "Isten egyértelműen kívül fekszik a tudomány hatókörén. Nem lehet sem bizonyítani, sem cáfolni."; Ez egy körbezárt logika, vagy körkörös logika ( Petitio principii ). Ami bizony logikai hibának számít és nem elfogadható érvelés. Hasonló, mint a biblia sem lesz attól igaz, mert az írja magáról, hogy minden szava igaz.

    4. "Az ateizmus nem hit, ezért dogmái sincsenek."; A dogmatikus elvek, vagy gondolkozásmód, nem csak a vallások sajátossága, tehát ez nem lenne elégséges feltétel. Másrészt sokszor hivatkoznak az ateisták például a taoizmusra és a buddhizmusra, mint ateista vallásokra. Tehát a hit és a vallás ezek szerint még sem kizárói okai az ateizmusnak. Már csak azért sem, mert szerte a világban léteznek államilag elismert ateista egyházak és vallások. Hazánkban is több ateista egyház indult. példa1 példa2 példa3

    5. "Az agnoszticizmus az ateizmus egyik ága. Gyenge ateizmus"; Az agnosztikus fogalom eleve egy ugratás egy vicc eredménye, ami "semmit tudót" jelentene nyers fordításban. Sokan persze ezt úgy akarják értelmezni, mint a semleges álláspontot. Amennyiben az lenne, akkor sem tagozódhatna be az ateizmus alá, attól el kellene különülnie. Viszont ennek van egy másik fő akadálya is. A semleges álláspont nem ateizmus. Ahhoz egyértelmű szembeszegülés, tagadás szükségeltetik. Azon is el kellene gondolkozni, hogy maga az agnoszticizmus fogalom legelőször egy metafizikai, azaz áltudományos ülésen hangzott el.

    6. "Semmiféle Isten nem létezik"; Itt ha egyben vizsgálnánk, akkor lenne egy ellentmondás a 2-es ponttal. Mert amit nem lehet cáfolni, akkor azt ne is próbálják megcáfolni. Persze van itt más gond is. Eleve kizár bármilyen tudományos elven létrejött, vagy létrejövő "Isten" definíciót. Amivel az emberiség történelmében már igen sokan próbálkoztak. Ezek az úgynevezett istenérvek. A fő probléma viszont a "létezés" szóval való metafizikai bánásmód. Mert konkrét racionális érvelésnél, Zeusz például egyértelműen létezik, mint a görög vallás fő Istenalakja, Istene. Vagy még érthetőbben, Micimackó is létezik, mint irodalmi és rajzfilm alak.

    7. "Isten egy falszifikálhatatlan és teljességgel vizsgálhatatlan dolog"; Ez majdnem, de mégsem teljesen azonos a 2-es pontban lévő ateista dogmával, csak itt nincs belekeverve a tudományos módszertan. Ezért más megfogalmazásban válaszolok rá. - Hogyan tudod eldönteni, hogy vizsgálhatatlan, ha nem is tudod, hogy mit kellene vizsgálni? (DEFINIÁLATLANSÁG!!!!)

    8. "vallástalan = ateista"; Ebből egyből olyan következtetésekre lehetne jutni, hogy mindenki ateistának születik. Ami persze, hogy valótlan és badarság. Közelebb járna a valósághoz, de az sem teljesen igaz, ha minden újszülöttet szabadgondolkodónak állítanánk. A bibi ebben az esetben azzal van, hogy ilyenkor még nagy valószínűséggel nem gondolkoznak.

    9. "Az ateizmus olyan mint a nem-bélyeggyűjtés. Tehát ezért nem lehetnek dogmái": Az is egy ateista dogma hogy az ateizmus, csak valaminek a nem művelése lenne. Mert akkor ugyebár azonos logikai elven, Zeusz nem-tagadása egyenlő lehetne a teizmussal. Továbbá a nem-bélyeggyűjtés behelyettesítve ugyebár nem-Istenezést jelent. Az ateisták meg nagyon is Isteneznek. Isten a gondokozásuk középpontjában van.

    10. "Az ateizmus egy vallás? Akkor ennyi erővel az egészség egy betegség!": Nem azért vallásosak az ateisták nagy része, amit nem tesznek, hanem azért amit tesznek. Például ateista egyházakat alapítanak, ateista isteneket tisztelnek, ateista szertartásokat tartanak stb.

    11. "Ha nem hiszel Istenben, nincs más lehetőség, akkor ateista vagy." : Az egy hamis dilemma, hogy csak a monoteizmus és ateizmus közül lehetne választani és nincs is más lehetőség. Ez egy bugyutaság. A hamis dilemma egy olyan érvelési hiba, amely úgy állítja be a vitát, mintha csak két alternatíva létezne, mikor valójában több, nem mérlegelt választási lehetőség is van.
    a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-dilemma
    www.szabadgondolkodo.hu/szkeptikus/szotar/hamisdilemma.php

    12. "" Nincs Isten" .... de azért más bizonyítsa be, hogy van." :  Sok ateista kijelenti, hogy "Nincs Isten". Tény, hogy kijelentenek, leírnak ilyet. Ez viszont egy kijelentés és a kijelentőnek kell igazolni kijelentése igazát és nem másnak, aki nem tett semmiféle kijelentést.  https://a.te.ervelesi.hibad.hu/bizonyitasi-kenyszer-atharitasa

    13.  "Ateizmus az Istenbe vetett hit hiánya." : Valaminek a nem léte problematika.  Karakutty létezésébe vetett hit hiánya lenne az akarakuttyizmus? - de hiszen akkor az ateisták valójában akarakuttyisták. Továbbá végtelen számú lehetőség olyan dolgokra, amiről nem is tudnak és éppen ezért a benne lévő hit hiányában szenvednek. 

    14. Ateista szerint a hit : " Személyes meggyőződés egy személyről, közösségről, tanról, elvről, vallásról. ": - de az ateisták kivételek?   A leírás szerint akkor az ateizmus hit, mert személyes meggyőződés egy tanról, elvről.

    15. "Mindenki ateistának születik": Ateistának sem születik senki sem. Nagyon egyszerű bizonyítani. Mert, ha igazad lenne, akkor a-karakuttyistának is születnél, meg a-hófehérkeistának is. Meg milliárdnyi dolog tagadójának, amiről nem tudsz.Tehát ez a  mondás, csak egy sokszor ismételt hazugság.

     

    vitafórum a témában itt: Ateista logika?!

     

    hófehérke.jpeg

    Isten nem létezik : Hófehérke nem létezik.
    Istenek nem léteznek : Mesehősök nem léteznek

    (Hát Nooooooóóómális!?)

    A fentiek azért ateizmusra jellemző dogmák, mert az ateisták nem tudják elismerni, hogy ezek következetlenek, nem valósak és csak látszólagos érvelések. Pedig egyértelműen azok. Észre sem veszik benne a logikai hibákat. Ha elismernék, akkor csak egyszerű tévedés lenne. A könnyen cáfolható további magyarázataikkal az ateisták ilyen tekintetben dettó az istenhívők színvonalán vannak. Amelyekből itt a végén majd melléklet formában fel is hozok néhány példát.

    ateista_felresiklas.jpg

    Amennyiben előkerülnek még más ateista dogmák is, akkor azzal kiegészítem, pontosítom írásomat. Természetesen ellenérveket is elfogadok, ha azok tényleg következetesek. Bár egyre többen vannak azon az állásponton, hogy az Istenhez hasonlóan nagybetűvel írva, az Ateizmus sem más, mint egy nagy Marhaság.

    "Ateista ember nem is létezhet, mivel mindenki hisz valamiben."
    ennek kb. ennyi értelme van:
    Istenhívő ember nem is létezik, mivel mindenki ateista valamely Isten tekintetében.

    Az ateizmusra egyébként azért még szükség van, akkor is ha hülyeség. Mert alkalmas lehet arra, hogy ez a két hülyeség, tehát a teizmus és az ateizmus kioltsa egymást. Amely folyamat bekövetkeztével a józan ész és a szabad gondolkozás végre nagyobb teret kaphat.

    szabadgondolkodó; - olyan személy, aki a dolgokról való véleményét a hagyománytól, tekintélytől és különböző dogmáktól függetlenül, elfogulatlanul alakítja ki.

    "Istennek a gondolkodás középpontjába állítása - úgy teista, mint ateista oldalon - számomra is valamilyen gondolkodástörténeti félresiklásnak tűnik." - Milibák Eszter

    ateizmus_hulyeseg_a_negyzeten.jpg

    Melléklet ateista kifogások és azok kezelése az itt leírtak kapcsán:

    Kifogás1; "Nem tudsz dogmát felmutatni ilyen szempontból, mert az ateistáknak nincsen semmilyen olyan szerveződése, amely minden ateista nevében nyilatkozta, és az általad dogmáknak definiált tételeket rögzítené. Ergo, amikor hogy kijelented, hogy nesze, itt egy ateista dogma, nagy valószínűséggel egy olyan "dogmát" találsz, amivel nem biztos, hogy minden ateista egyetért."

    Kezelés 1; Nézd csak egy szócsere és így is igaz: Nem tudsz dogmát felmutatni ilyen szempontból, mert az istenhívőknek nincsen semmilyen olyan szerveződése, amely minden istenhívő nevében nyilatkozta, és az általad dogmáknak definiált tételeket rögzítené. Ergo, amikor hogy kijelented, hogy nesze, itt egy istenhívő dogma, nagy valószínűséggel egy olyan "dogmát" találsz, amivel nem biztos, hogy minden istenhívő egyetért.

    Ráadásul nem is kell minden ateistának egyetértenie. Hiszen a cím ez: JELLEMZŐ


    P-DOX banner teizmus.gif

    A dogma fő ismérve az ateistáknál azért az, hogy nem lehet vitatni az "ateizmus" hibás definícióját.

    Ezért egy ilyen képet kiérdemelnek:

    ateista_majom.jpg

    A bejegyzés trackback címe:

    https://istenteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr3612271470

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2017.02.22. 18:49:01

    @kelgyo:
    Pont ezért tartjuk egyre többen dogmatikusnak és vele együtt sík-hülyéknek az ateistákat. Ők sem veszik észre a saját önellentmondásaikat, akárcsak a jideokatolikus bibliahívők.

    IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2017.02.23. 08:26:44

    @kelgyo:

    A világunk nem Micimackó, nem Hófehérke, nem Isten és nem Karakutty nélküli. Ez tény. Mert alap tudományos tétel, hogy minden létezik valamilyen formában, amiről már tudomásunk van.

    1. Tehát tévednek az ateisták, jól írtam, mert nem ennyi.
    2. Semmi sincs túl a tudományos módszertanon kívül. Azzal mindent lehet vizsgálni. A teológia viszont egyértelműen áltudomány.
    3. Ateisták dogmatikusak és egy zsidó Istentől Jahvétól függenek a legjobban. Mivel már vannak bejegyzett ateista egyházak, így vallás és hit is egyben.
    4. Az agnoszticizmus egy vicc és persze, hogy semmi más ezen kívül.
    5. Persze, hogy minden létezik valamilyen formában, amiről már tudomásunk van. A judeokeresztény bibliában leírt Isten, azaz Jahve is létezik, mint egy irodalmi mítoszalak.
    6. Hülyeséget írsz, mert a matematika mi is? Az elmebetegségek mik is? Lehet ezeket vizsgálni, elemezni? Létezik matematika, léteznek elmebetegségek?
    7. Persze, hogy hülyeség, ahogyan a többi itt felsorolt és elemzett ateista kijelentés is mind az.
    8. Az ateisták életét egy zsidó Isten, mégpedig Jahvéhoz való viszonyulás tölti ki. Ugyanolyan kényszerképzet, mint akiknek képzeletbeli barátjuk. Az ateistáknak képzeletbeli ellenfél.
    9. Sajnos az ateizmus egy speciális ellenvallás és semmi több. Semmi köze az ateizmusnak a tudományhoz, a tudományos módszertanhoz és a logikához sem. Az ateisták ugyan úgy káromolják ezeket, mint az istenhívők.

    Ákos Kramarics 2017.07.29. 12:05:02

    Az elmebetegségek létező dolgok..?? Pl. a homoszexualitás néhány évre betegség lett, aztán kivették a DSM-ből...

    Te komolyan arra használod az Istentől kapott életenergiád, tested, elméd, gondolkodóképességed hogy azt bizonygatod hogy önmagunknál felsőbb értelemmel, tudatossággal foglalkozni bármi módon, az egy "elmebetegség"..??
    :)

    Nem tartod kicsit hiperegoistának ezt a te filozófiádat véletlenül...?

    Ehhez képest egy vallásos csak annyit mond, "nem én vagyok a legfelsőbb, nem én vagyok az irányító, nem én tudom a legjobban" és ez bizonyítható is mindjárt azzal, hogy nem maguk az emberek választják meg előre születésük helyét és idejét, hanem valahogyan oda kerülnek.

    Szóval nem szeretnélek bántani, de vegyük észre, az elméleteidnek a következménye egy olyan világkép, ahol ti pedoxosok vagytok az egészséges emberek, csak azért, mert hiperegoisták, hiper "én vagyok Isten" felfogásuak vagytok, (nálam Isten a legfelsőbb (tudású) tanítót jelenti) míg aki ennél egy hajszállal alázatosabb, és esetleg elfogadja hogy létezhetnek minálunk felsőbb tudással, értelemmel bíró lények, azok mind elmebetegek?? Te szerinted az alázatosság is egy "lelki"(???) betegség? A szeretet, az együttérzés vagy épp a megbocsátás - ezek mind mind patológiás megnyilvánulások..?? Egyáltalán miért ne lehetnének embereknek képzeletbeli barátaik? Ha ettől ők szebbnek jobbnak produktívabbnak érzik magukat akkor mi ezzel a baj? Másrészt honnét hogy mindegyik Isten csak képzeletbeli barát? Ezzel megint olyan mindentudással ruházod fel magad, amivel egy teista csak Istent ruházná fel... Akkor állíthatod, hogy mindd kitaláció, ha az összeset végigpróbáltad a szabályok pontos követésével, és megvizsgáltad mi történik pl. a halál után egy vallásosan leélt élet után, vagy több évtizednyi kőkekémy jóga-meditáció gyakorlás után a himalájában. Ezekről neked mind van tudásod???

    Erősen kétlem. Ahogy az egyik írásodban a hallucinogénekről beszélsz, az a lenéző cinizmus elég sokat elárul. Azok a bizonyos "javasasszonyok", vagy sámánok egyneműleg aljas csalókként beállítása viszi a náci zsidó propaganda szintjét, ahol a zsidóság egy egynemű massza ami lopcsalhazudik.... Hát ezt hadd ne kommentáljam, de képzeld csak, a fűvel pl ráktól elkezdve már egy csomó mindent gyógyítanak, ahogy a különféle gyógynövényekkel gyógyításnak is nagy és széles kultúrája van. Persze te gondolom mindent sokkal jobban tudsz a gyógynövényeknél is, és ilyen olyan betegségeket lazán gyógyítasz a pédoxmantráiddal..???

    Ákos Kramarics 2017.07.29. 19:29:54

    Azt nem vagytok képesek felfogni, higy a tény, hogy különböző fejlettségű lények vesznek körül szerte a világban, felveti a kérdést, hogy van-e, lehet-e nálunk is fejlettebb lény? + A tény hogy vannak kellemesebbnek-kellemetlenebbnek, tudással, tapasztalással dús, és ebben fogyatékos életek, arra mutatnak, hogy valakinek el kell rendeznie ezekben a megfigyelőket. Miért kerül egyes megfigyelő állati-növényi, emberi, vagy épp félisteni testbe? Vegyük észre, hogy a különféle testek a világ különféle szintű felfogását és élvezetét-nyomorúságát teszik lehetővé, így tehát vagy alapvetően valamiféle szerencse és igazságtalab szeszély alapján kerül valamely megfigyelő ilyen vagy olyan testbe, vagy valamiféle törvények - magasabb tudású lények meghatározzák ezt. Ez egész egyszerűen bizonyítható, hiszen roppant kevés olyan embert vagy állatot ismerni, aki egyértelműen vissza tudná idézni szándékát születése előttről az adott születésre. Ebből következik, hogy valami ismeretlen szabály, vagy felsőbb lény kell elrendezze a születéseket, mint egyfajta bíró vagy csapos aki kinek kinek kiméri "jutalmát" az elfoglalandó test, és az azzal megélhető élmények formájában.

    Ákos Kramarics 2017.07.29. 19:55:00

    A hindu filozófia meglehetősen logikus választ ad egyébként erre a problémára, hogy miért születik valaki ide vagy oda a reinkarnáció törvényével, aminek lényege szerint a személyes vágyaink és érdemeink által érdemelünk ki ilyen vagy olyan testet. Aki emberként disznó módjára él, következőleg kegyelemben részesül és disznó testben élvezheti a disznólkodást az emberi testtel járó terhek és felelősség nélkül.

    Aki ezzel szemben hiteles tanításokat követve próbálja fejleszteni magát, lehet hogy "félisteni", emberfeletti lény testében születhet majd meg, kiküszöbölve ezzel a valóság megismerésében az emberi léttel járó korlátozottságot, és egy sokkal fejlettebb elmével kutathat tovább keresése tárgya fele.

    Arra próbálok rámutatni minden szavammal, hogy a tény, hogy valamit most az emberi érzékszerveinkkel és feldogóképességünkkel esetleg nem tudunk tanulmányozni, az nem jelenti azt, hogy annak teljesen el kell vetni a létét, jelentőségét stb. mert lehet hogy azok a törvények bizony evidenciák és működnek, és a halála pillanatában amikor szembesül ezekkel akkor sok kellemetlen dologtól kímélheti meg. Nem biztos, hogy csak zsugori csalók akarnak félrevezetni mindenkit, hanem lehet hogy bizony a vallások képében hiteles információk birtokában lévő felsőbb tudású lények próbálják figyelmeztetni a lényeket hogy mit érdemes tenni és mit nem, az alapján amit ők a halál utáni következményekként, születésekként látnak.

    Kicsit ahhoz hasonló a ti gondolkodásotok, mint amikor egy majom, vagy barmilyen fejletlenebb lény kijelenti, hogy csakis ő tudhatja a legjobban mi is a valóság meg Isten meg egyebek, és borsóként pl. szépen megalkotja a maga borsóistenes filozófiáját, merthogy mivel ő egy majomnak pl. nem tudja milyen lehet lenni, ezért nem is számol a majmok létével és nem is gondolja hogy egy borsóénál létezhet magasabb szintű felfogása a világnak, hiszen borsóként csak a többi borsó, és a még primitívebb felfogású lények világképeit, felfogását képes vizsgálni. Nem tudom neked borsóként azt mondani hogy "gyere itt van nézdd meg ilyen egy krokodil!", mert nem tudsz idejönni, és szemed sincs amivel megnézd. Akkor most a krokodil csak egy mesebeli fantazmagória??? Lehet. De azt is tudja monfani a vallás - veletek szemben - hogy gyere, élj ilyen életet borsó, cserébe olyan testet (megfigyelő eszközöket) szerezhetsz amivel magad is megláthatod hogy a krokodil igenis létezik!!! :) ;)

    TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.07.31. 07:01:45

    @Ákos Kramarics:

    Én Karakuttytól, azaz "Isten" teremtőjétől kapom az energiát, jedi mesterként meg az ERŐ is velem van. ..... így megalkottam a az Atya a Fiú és a Nagypapi reál hármasságot :-)

    Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2018.05.20. 11:44:30

    @Ésszelteli:
    Az ősrobbanás elmélet pont ugyanolyan baromság, mint az egy Isten elmélet. Indolklom is hogy miért;
    1. Istent és világkeletkezési elméleteket is sokat gyártott az emberiség. Ebből az ősrobbanás nem kivétel. Emberi elme kitalációja.
    2. A matematikában nem hiába nem lehet szuper halmaz, mert sérti a logikát. Az egyetlen első Isten és az ősrobbanás elméletek is hasonlóan logika sértőek.
    3. A béna tolószékes (Hawkins)is utolsó munkáiban már nem ősrobbanásról, hanem tűzijátékról, sok robbanásról ír, ami közelebb áll a valósághoz. Ha pedig sok Isten és sok robbanás van, nem nagyon lehet ebből egy abszolút elsőt kiválasztani.

    Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2018.05.20. 13:00:32

    @Attilajukkaja:

    "Az ősrobbanásra nincs bizonyíték? OK.
    Na és Istenke létezésére?"

    Melyik Isten létezésére, mert Isten egy gyűjtőfogalom és egy kényszerképzet neve.
    Értelmes ember ezért mindig pontosítja a nevével, vagy a keletkezési környezetével Istent. Például, Zeuz, Allah, Ahura Mazdá, Ré, judeokeresztény Isten stb .... Aki ezt nem teszi meg, csak arra bizonyíték, hogy maga is kényszerképzetes és elfogadja mások ezzel kapcsolatos kényszerképzeteit.

    Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2019.07.20. 11:56:17

    Az adott idézet nagyon is jellemző az ateista viselkedésmódra. Csak megerősíteni tudom:

    "Tisztázzunk egy dolgot: az ateizmus ugyanolyan vallás, mint bármelyik istenhit. A követői abban hisznek, hogy nem létezik semmilyen isten vagy istenek. Bizonyítékuk azonban nincs erre nézve, egyszerűen csak hisznek benne...

    ...Az ateisták persze tagadják, hogy az ateizmus vallás lenne, de mégis, ha valaki a világnézetüket megkérdőjelezi, gyakran olyan hévvel és felháborodással támadnak, amit a legelvakultabb vallási fanatikus is megirigyelne. Alkalmi beszélgetések során pedig nemegyszer térítenek, megragadják az alkalmat, hogy a hitükről másokat meggyőzzenek. Gyakran egyfajta kiváltságos elitnek tekintik magukat, akik valamilyen különleges tudás birtokában vannak, míg a többséget megvezetett tömegnek látják. Ez a kiválasztottságtudat pedig szintén vallásos elem a világnézetükben..."

    Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2019.07.21. 10:19:49

    Megvan a 11 feldolgozandó ateista dogma is.

    Kinek kell igazolni?

    Sok ateista, az ateisták döntő többsége kijelenti,

    hogy "Nincs Isten" -ez tény, hogy kijelentenek ilyet.

    Ez egy kijelentés és a kijelentőnek kell igazolni kijelentése igazát.

    vikvik · http://www.youtube.com/victorsethy 2019.07.21. 12:42:34

    Az "isten" az csak egy szó, ami mindenkinek mást jelent. Van olyan is, akinek azt jelenti, hogy egy, az emberinél potensebb tudati struktúra, ahogy az emberi is potensebb (magasabb szabadságfokkal rendelkezik), mint mondjuk a sejt (a sejt, ami nem mellesleg másodpercenként több ezer folyamatot koordinál, prioritásokat állít fel, emlékezik, anyagcseréje van, szaporodik, stb...). A kulcs itt megint a tudat, mint olyan megértése: elvonatkoztatni attól, hogy az csakis egy neuronháló függő szenzáció, és úgy kezelni, mint egy-egy élő rendszer rendező elvét. Felismerni, hogy építőkövei szükségszerű velejárói a létezésnek, mint reflexió, reflektív reflexió, stb... - különböző komplexitásokban, formákban, és szabadság fokokkal. A (z önmagában is élő) létrendszerünk egyre kiterjedtebbé, és bonyolultabbá válik, így egyre több a választási lehetőség, nő a szabadságfok. Az evolúció ugyan elvileg alkalmazkodást jelent csak, de, hogyan is ne lenne irányultsága - a nélkül nem lenne változás, amihez alkalmazkodni kellene, avagy rendre ugyan azokat a köröket írná. Ehhez képest az idő vektora mentén a kvarklevestől eljutottunk minimum az emberi komplexitású tudatossághoz. Az "isteni" tehát tulajdonképpen egy (pl.) idővel - megfelelő körülmények mentén - elérhető (relatív) állapot. Amit máshol, és máshol mások már lehet, el is értek. A lehetőség mindenesetre fennáll, ha garancia nincs is rá. Az "isteni minőség" jellegéből adódódan pedig hajlamos összemosódni a babonával, könnyű terepet biztosít a felelősség hárítására, a gondolkodásra való restségre, mesevilágok kiépítésére...

    IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.01.12. 08:12:04

    Ateizmus? Brrrröööööö :-) Nem.
    Annyi féle más izmus létezik/van, amely sokkal kevesebb konfliktust okoz
    és ráadásul tudományos nézetek mellett is felvállalható.
    Pölö: empirizmus, racionalizmus, neodarwinizmus, pozitivizmus, szkepticizmus,
    logikai pozitivizmus, materializmus, pragmatizmus, ....stb

    Innét lehet válogatni: hu.wiktionary.org/wiki/-izmus

    IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.01.24. 12:07:24

    Az ateizmus egyértelműen nem tudomány, se nem tudományi ág, de még nem is tudományos világnézet. Csak egy butaság lereagálása és túlreagálása. Nem véletlenül lesznek csalódott teológusokból ateista vezetők.

    Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2020.06.25. 12:01:53

    Az ateizmus, mint ideológia teljesen felesleges tudományosan. Hiszen a racionalizmus és a scientizmus is kizárja a kitalált "Istenek" valóságosságát és azokat és egyházaikat a valláskritika kellő képen kritizálja és elítéli. A tudományfilozófia, meg kiveszi a logikai alapot alóluk.

    IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.09.15. 16:08:57

    Never Man Creative Commons License 158326

    Ez egy érdekes prekoncepció rólam, még azelőtt hogy megtudtad volna miket is gondolok:-)

    Akkor viselkednek ilyen pánikszerűen az emberek amikor veszélyeztetve érzik saját világképük konziszenciáját, az meg olyankor van amikor aggodalmaskodnak mások gondolkodása miatt mert túlzott jelentőséget tulajdonítanak a sajátjuknak. Ez valami monománia lehet hogy el kéne dönteni az emberek gondolatairól hogy bolondság vagy nem az, és IGaza van neves olvtársunknak hogy például az ateizmus is egy ilyen szélsőséges mém mint ahogy a szeplőttelen fogantatás. Nem kell eldönteni ezeket a kérdéseket, nincs tétje - hídtervezésnél van tétje, pilótaként van tétje, filozófusként/filozófálósként (lásd vallás) semmi tétje nincs.

    Előzmény: advocatusdiaboli (158319)

    forum.index.hu/Article/viewArticle?a=155897481&t=9190095

    Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2020.12.15. 08:44:39

    A hazai ateisták egy része már feladott egy régebbi ateista dogmát. Most már csak a többivel kellene leszámolniuk.

    "Az új ateisták, a korábbi valláskritikával illetve ateizmussal foglalkozó szerzőktől eltérően, tudományos szempontból közelítik meg az istenkérdést. Korábban azt gondolták, hogy istent nem lehet tudományos szempontból vizsgálni, és ezért a vallás, vagy a spiritualitás, valamint a tudomány egymással összeegyeztethetetlenek, és éppen ezért a tudomány nem tud választ adni bizonyos kérdésekre, míg a vallás igen.

    Az új ateisták, többek közt Richard Dawkins biológus és a néhai Victor Stenger fizikus, azt állítják, hogy ha istennek van bármilyen hatása a világunkra, akkor lehetségesnek kell lennie hipotéziseket megfogalmazni vele kapcsolatban, ezeket pedig a tudományos módszer segítségével tesztelni is lehet..."

    www.ateizmus.hu/node/64

    Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.06.09. 11:48:06

    Teljesen hibásak az amit érveidnek gondolsz, de nem azok, hanem valójában csak ideológiai propaganda.

    1. Azt már minden műveltebb ember tudja, hogy az ateizmusnak semmi köze sincs a tudományhoz, mert nem egy tudományos világnézet, de azt már kevesebben hogy az ateistáknak és az ateizmus kinyilatkoztatásainak ugyanolyan logikai bukfencei és dogmái vannak, mint a monoteista vallásoknak. Ergó ma már pláne nem mondanánk és nem is hazudnánk valótlanul a világ egyik legjelentősebb tudósát ateistának. Amikor a vallások evolúciójával részben korábban is volt, de mára már lett Tudományos Istene is az emberiségnek.

    2. Tudtommal soha sem vallotta sem Einstein, sem Newton, sem Darwin sem ateistának magát. Nem is volt egyikük sem az.

    3. Hamis dilemma és zagyvaság az érvelési próbálkozásod, hogy ha valaki nem hisze gy bizonyos kiválasztott favorizált Istenben a sok közül, attól már ateista lenne. Ez egy ÉRVELÉSI HIBA csak.

    4. Már többször elkezdtem már azt is összeírni, hogy melyek azok a filozófiai, ideológiai eszmék, amellyel az ateizmus kiváltható és az így lényegében eldobható: Brights mozgalom, naturalizmus, racionalizmus, empirizmus, objektivizmus, scientizmus, szkepticizmus, materalizmus, anti-teizmus, poliateizmus, önálló gondolkozás ... stb ... Ezek egyike sem biblia hívő, sem bibliai JahveIsten hívő .... és lehetett Darwin ilyen szempontból például: scientista, azaz tudományos ideológia híve is.

    Darwinra humánetológia viselkedése és a nyilatkozatai és írásai alapján a legjobban ráfogható, hogy NATURALISTA ideológia híve volt.

    Fórum » FILOSZ » Vallás, Filozófia »
    Teremtés kontra evolúció

    Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.10.22. 07:27:09

    Az ateizmusnak vannak vitathatatlan álításai. Ezek a dogmák. 1. "Isten nem létezik". Valóság: Sok-sok Isten van. ... van egy tucatnyi ilyen gyűjteményem.

    Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.11.28. 14:15:44

    Atheism, philosophy? I think so, since there are atheist philosophers and atheist philosophical books. If it is, then the characteristic "teachings" of atheism can be investigated.
    With philosophical and scientific exploratory / research work, so far, I have found the following errors in reasoning, typical of atheism and atheists, which I quote from them:
    "God does not exist" (mono-atheism)
    "Atheists don't believe in God or gods. That's all."
    "God is clearly outside the scope of science. It can neither be proven nor disproved."
    "Atheism is not a faith, therefore it has no dogmas."
    "Agnosticism is a branch of atheism. Weak atheism"
    "There is no God of any kind" (poly-atheism)
    "God is an unfalsifiable and completely untestable thing"
    "irreligious = atheist"
    "Atheism is like non-stamp collecting. Therefore, it cannot have dogmas"
    "Atheism is a religion? Then with so much power, health is a disease!"
    "If you don't believe in God, there is no other option, then you are an atheist."
    "There is no God" ... but someone else has to prove that there is.
    "Atheism is the lack of faith in God."
    "belief: Personal belief about a person, community, doctrine, principle, religion."
    "Everyone is born an atheist"
    I do not intend this particular revelation as an insult, but rather as an eye-opener. So, according to the rules of good reasoning, I will go through it point by point and explain and prove why. I am open to criticism and debate on the issue. I will analyze the first point here. The rest, later:
    1."God does not exist". Reality: There are many, many Gods. Aten, Horus, Mithras, Dionysus, Attis, Krishna, Vishnu, Baal, Odin, Wotan, Borvo, Yahweh, Marduk, Allah, Rhe, Zeus, Shiva, Dyḗus, Ahura Mazda, Manitou the Great, srb. Atheists treat both "God" and "existence" incorrectly. There are many more Gods because they are invented by people. They are not real, but that makes them, like Snow White, exist as literary and fairy-tale figures.
    2...
    süti beállítások módosítása